Etkinlikler

...

Çukurova Üniveritesi Engelsiz Üniversite Koordinasyon Kurulu 2022-2023 Güz Dönemi Toplantısı Gerçekleştirildi.

Çukurova Üniveritesi Engelsiz Üniversite Koordinasyon Kurulu 11.01.2023 Çarşamba günü saat 13:30’da Rektörlük Senato Toplantı Salonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan başkanlığında, kurul üyelerinin katılımıyla aşağıdaki gündem maddeleri hakkında güz dönemi değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından kurula yeni katılan üyeler kendilerini tanıtarak toplantıya devam edilmiştir.

Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök’ün önerisiyle Üniversitenin 50. yıl etkinlikleri kapsamında 03.04.2023 tarihinde Mithat Özsan Amfisinde özel gereksinimliler kapsamında bir konferans/panel düzenlenmesine karar verildi.

1-Engelsiz Üniversite çalışmalarının planlanması 

2-Engelsiz Üniversite bayrak ödülü için yapılabilecek çalışmaların ve bayrak için başvurulabilecek binaların belirlenmesi

a-Engelsiz Üniversite bayrak ödülleri başvuru hazırlıkları adına dış kaynak bulma konusuyla ilgili araştırma yapılması için Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan’ın önerisiyle bir ekibin görevlendirilmesine, bu ekipte Sağlık Kültür Ve Spor Daire Başkanı adına şube müdürü Behice Egesel, Doç. Dr. Gonca İnce ve Dr. Öğr. Üyesi Emir İbrahim Işık’ın yer almasına karar verildi.

b-Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök’ün önerisiyle yurt dışında örnekleri bulunan yabancı uyruklu öğrencilere yönelik olarak hazırlanabilecek kültür-etkileşim uygulamasının başlatılması için konunun SKS, Tömer ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri tarafından değerlendirilmesine karar verildi. Bunun için Kültür Etkileşim grubu olarak Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök, Doç. Dr. Gonca İnce, Dr. Öğr. Üyesi Emir İbrahim Işık olarak belirlendi.

3-Öğrenci Otomasyon sisteminde engelli/dezavantajlı öğrenci bilgilerinin neler olacağının belirlenmesi 

Yeni yıl kayıt dönemi için Öğrenci İşleri Daire Başkanı Otomasyon sistemi yoluyla kayıt olacak engelli öğrenci bilgilerinin iki yöntem ile tespit edip Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü ile paylaşacağını belirtti. 1-Öğrenci bilgileri, yetersizlik türü ve oranının tespiti için sağlık kurulu raporunun eklenmesi 2-kullandığı araç ve donanım gibi bilgileri içeren fiziksel yetersizlik bilgileri ve dezavantajlı olma durum bilgileri şeklinde tespit edileceğini belirtildi.

4-Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü sınav Uygulamaları yönergesinin geliştirilip güncellenmesi içi çalışma grubu oluşturuldu. Bu grupta Şef Burhan Kıkvalen, Ar. Gör. Gürcan Günhan,  Rehber Öğretmen Sabit Akbaş, Sosyal çalışmacı Ramazan Altunöz ve öğrenci temsilcisi Mehmet Büyükkeleş’in görev alması kararlaştırıldı.