HAKKIMIZDA

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 20 Haziran 2006 tarih ve 26204 sayılı "Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği" çerçevesinde  Çukurova Üniversitesi Senatosu 01.05.2007 tarih ve 6/2 sayılı kararı ile kabul edilen Çukurova Üniversitesi Engelli Öğrenciler Birimi Çalışma Yönergesiyle Çukurova Üniversitesi Engelliler Birimi kurulmuştur. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 14/08/2010 tarih ve 27672 sayılı “Yükseköğretim Kurumları Engelliler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği” gereğince 2007 tarihli yönetmelik iptal edilerek yerine 17.09.2015 tarih ve 7/13 sayılı kararı ile “Çukurova Üniversitesi Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birim Yönergesi” kabul edilmiştir. Çukurova Üniversitesinin engelsiz üniversite olma yolunda çabalarının bir göstergesi olarak ve birimin hizmet kapsamının genişletilerek tüm dezavantajlı grupları kapsaması amacıyla Çukurova Üniversitesi Senatosu 03.11.2022 tarih ve 30/1 sayılı kararı ile “Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü Yönergesi” kabul edilerek, Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü olarak yeniden yapılandırılmıştır.

Koordinatörlüğün temel amacı; Çukurova Üniversitesi öğrencisi, personeli ve dış paydaşlarından eğitsel, fiziksel, sosyal, duygusal alanda sınırlılıklar ve engeller yaşayan bireylerin hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli ortamın hazırlanmasını yaşama ve eğitim-öğretim süreçlerine tam katılımlarını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri almak ve düzenlemeler yapmaktır.

Misyonumuz
Engelli öğrencilerin Üniversitemizdeki öğrenimleri sırasında karşılaşabilecekleri sorunlara karşı alınacak tedbirleri belirlemek, karşılaşılan sorunları ortadan kaldırmak için çözüm önerileri sunmak ve gerekli düzenlemeleri yapmak gibi her türlü ihtiyaçlarını karşılamaktır.

Vizyonumuz
Çukurova Üniversitesi olarak her türlü farklılıklara hoşgörülü ve bireyin temel hak ve hürriyetlerine saygı temelinde ülkemiz ve dünya sorunlarına duyarlı ve tüm engellere rağmen erişilebilir bir Üniversite ortamı oluşturulmasını hedeflemektedir.