Engelsiz Üniversite Öğrenci ağı çalıştayı Hacettepe Üniversitesi bünyesinde 14-16 haziran 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Engelsiz Üniversite Öğrenci Ağı, Türkiye’nin çeşitli illerindeki Üniversitelerden engelli olan ve olmayan üniversite öğrencileri ile engellilerin sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olarak üç yıllık bir süreçte bir araya gelinmiştir. Bu çalıştay "Engellii Üniversite Öğrencilerinin Savunuculuk ve Katılımcılık Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi Kapsamında" Engelliler Konfederasyonu, Yaşam Boyu Eğitim Derneği, mali desteğiyle Avrupa Birliği, akademisyenler, uzmanlar ve sivil toplum örgütleri tarafından desteklenmiştir.

Bu süreçte, Ankara, Eskişehir, Mersin Çalıştayları ve Gençlik Forumu, Çevrim İçi Ağ Toplantıları yapılmıştır. Engelsiz Üniversite İçin Öğrenci Ağı çerçevesinde yer alan engellilerin; sivil toplum örgütlerinin deneyimlerinden ve birikimlerinden yararlanma fırsatı sağlanmıştır. Ayrıca, engelli bireylerin hakları konusunda, hak temelli savunuculuk konularında farkındalık sağlanarak bu konudaki bilgi birikimleri artırılmıştır.

Farklı Üniversitelerden (Çukurova, Hacettepe, Toros, Bülent Ecevit, Atatürk, Sıtkı Koçman, Anadolu ve İstanbul Üniversitesi) 57 engelli ve 40 engelli olmayan öğrenci çalıştaya katılım yapmıştır.

Bu çalıştaya, üniversitemizi temsil etmek üzere 2 görme, 1 bedensel, 1 de entelektüel yetersizliği olan toplamda 4 öğrencimiz katılmıştır. Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve üniversitemiz Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü Öğrenci temsilciliği görevini yürüten Mehmet BÜYÜKKELEŞ Çukurova Üniversitesi Engelsiz Üniversite kapsamında yapılan projeler hakkında (“5’i 1 Yerde Projesi= Oturarak Voleybol, Masa tenisi, bilek güreşi, tekerlekli sandalye basketbolu ve goalball sporunun tanıtımı) ve “Herkes için Goalball Projesi” bilgilendirme yapmıştır. Ayrıca; üniversitemizden 2 öğrencimiz (Mehmet BÜYÜKKELEŞ ve Duygu ÇARIK) Türkiye Engelsiz Üniversite için Öğrenci Ağı Yürütme Kurulu Üyeliğine seçilmiştir.