27 Aralık 2023 Çarşamba günü Saat.11.00'da Rektörlük Senato toplantı salonunda "Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri Ve Engelsiz Üniversite Program Nişanı" toplantısı gerçekleştirildi.

27 Aralık 2023 Çarşamba günü saat: 11.00'da Rektörlük Senato toplantı salonunda Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü  toplantısı Kurul Başkanı Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Neslihan Boyan, üyeler ve Fakülte/Yüksekokul/MYO' ları adına birer Akademik Temsilci ile gerçekleştirildi. Aşağıdaki kararlar alındı.

1-Yükseköğretim Kurulundan gelen Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri Ve Engelsiz Üniversite Program Nişanı yazı ve başvuru formları Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü Web sayfasına yüklenecek. Akademik temsilciler bu formları inceleyecek ve 15 gün sonraki toplantıda standartları uygun olan alanlar için başvuru şartları değerlendirilecektir. Birimler gerekli değerlendirmelerini yaptıktan sonra Engelli Birimi YÖKSİS Sorumlusu olarak yetkilendirilen Engelli Birimi Temsilcisi aracılığı ile 02 Ocak 2024-16 Şubat 2024 tarihleri arasında aktif olacak yoksis.yok.gov.tr adresinde bulunan genel işlemler altında Başvuru Onay Değerlendirme Sistemi (BODSİS)  üzerinden başvuru yapılacaktır. Yapılan bu başvuru çıktıları Senato gündemine alınarak kararlaştırıldıktan sonra EBYS üzerinden 15 Mart 2024 tarihine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına iletilecektir.

2-Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü Kurul Üyeleri ve Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulları Akademik Temsilcileri için Teams grubu kurulacaktır.