Çukurova Üniveritesi Engelsiz Üniversite Koordinasyon Kurulu 2023-2024 Güz Dönemi Toplantısı Gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü 24.11.2023 tarihinde saat: 09.00'da Rektörlük Makamı Senato toplantı salonunda Kurul Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, Koordinatör Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök ve kurul üyelerinin katılımı ile 2023-2024 Eğitim Öğretim yılına ait çalışmalar kapsamında  aşağıdaki kararları almıştır.

1-Engelliler haftası nedeniyle 7 Aralık 2023 tarihinde saat:14.00-16.00'da Ziraat Fakültesi Dekanlığı İ. Akif Kansu toplantı salonunda "Yaşamda Engelleri Aşmak" adlı panel düzenleme kararı alındı.

Bu panelde;

Engelsiz Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök "Geçmişten Geleceğe Özel Gereksinimli Bireylere Toplumsal Yaklaşım"

Kurul üyesi Doç. Dr. Gonca İnce "Özel Gereksinimli Bireylerde Spor"

Kurul üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emir İbrahim Işık "Önyargılar ve katılım" konularını anlatacaklar.

2-Bayrak Ödülleri; a) Mekanda erişilebilirlik turuncu

b) Eğitimde erişilebilirlik yeşil

c) Sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik mavi

alanları için Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü Enstitü/Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları adına birer akademik danışmanın katılımıyla Rektörlük Makamı Senato toplantı salonunda 15 Aralık 2023 tarihinde saat:11.00’de toplantı kararı alındı. Bu toplantı sonucunda Üniversitemiz Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK)  bayrak ödülleri başvurusunda bulunacaktır.

3- Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü Enstitü/Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları için 2023-2024 Eğitim Öğretim dönemi Akademik Temsilci bilgileri güncelleme resmi yazısının yazılıp ilgili birimlere gönderme kararı almıştır.

4-Her ay bir etkinlik düzenleme kararı çerçevesinde Engellilere yönelik empati toplantısı düzenleme kararı almıştır. Bu toplantıda kurul üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emir İbrahim ışık Empati günü etkinliğini sunacaktır.